Válassz inkább egy elektromos cigit a hagyományos cigaretta helyett!

Az elektromos cigi egy viszonylag új egészségügyi eszköz, mely egyszerre pótolja a nikotinhiányt és utánozza a dohányzás érzékszervekre gyakorolt hatását. Ezért merült fel az ötlet, hogy a leszokni kívánó dohányosok is hasznát vehetnék. Az elektromos cigaretta égés nélkül egy úgyneveztt e-liquidet párologtat el elektomosság segítségével, így pára keletkezik, melyet a fogyasztó ugyanúgy szívhat, mint a hagyományos dohányzásnál, csak annak káros hatásai nélkül, míg a dohány égése során az anyag átalakul, eredeti szerkezete lebomlik, több ezer különféle vegyület keletkezik por és gázok formájában.
Az elektromos cigi teljesen képes kiváltani a dohányzást úgy, hogy azt a dohányzó nem lemondásként éli meg. Az elektromos cigi gőze a megszólalásig hasonlít a füstre, mégsem tartalmaz semmiféle káros anyagot.            Az elektromos cigaretták között is vannak nikotin tartalmúak és nikotinmentesek is. A nikotinmentes változatok különféle növényekkel, füvekkel, aromákkal vannak ízesítve.
Hogyan is működik ez az eszköz? Az elektromos cigit egy akkumulátor működtett, melynek feszültsége egy kapcsolón keresztül egy fűtőszálra jut. Az ily módon árammal felforrósított fűtőszál pedig a beszívott levegő segítségével porlasztott gőzt képez, amit beszívunk. A patronban pedig az e-liquid található, ami párologtatásra kerül, ez lehet nikotin tartalmú vagy nikotinmentes, és általában 1-2 féle alapanyagból (glicerin és propilén-glikol) és 1-2 féle adalék anyagból (nikotin vagy aromák) állnak, ezek különféle arányú késztermékként beszerezhetők.
Az elektromos cigi gyártásának célja, hogy egy egészségesebb és a környezetre veszélytelen alternatívát kínáljon a hagyományos dohányzás helyett. Használata akár 95%-kal kevésbé egészségkárosító, mint a hagyományos dohányzás.